CIOBURI DE OGLINDĂ

ACIOBURI DE OGLINDĂ

cu MAIA Morgenstern

„Cioburi de oglindă” este o producție a Teatrului Evreiesc de Stat, un spectacol de muzică și poezie, cu Maia Morgenstern protagonistă.

Autori: William Shakespeare, Henrik Ibsen, Mario Diament, Tennessee Williams, Georg Kreisler, Matei Vișniec, Marin Sorescu

Fragmente muzicale din: Tomaso Albinoni; Ludwig van Beethoven, Bela Bartok, Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie, Michele Mangani, Bela Kovacs

Spectacolul este plin de sensibilitate și dramatism și discută teme importante, cum ar fi obținerea adevărului, un proces care necesită multă trudă și efort.

”O întâlnire reprogramată. Comunicare anevoioasă, scrâșnită. Dificilă, abruptă. Fragmentată. O imagine ciobită. Adevărul, cu toții căutam Adevărul! Scormonim, adulmecăm, scrijelim. Da, ce ciudat sună: scrijelim. Jelim. Scrijelim. Din dragoste de Adevăr. De sete după el, după Adevăr. De, sigur. Îl smulgi cu greu, te așteptai la asta: Adevărul se obține cu trudă multă, anevoios. E ca o naștere… cunoști toate acestea, cu sânge și sudoare. Cu lacrimi și dureri, se știe. Ce te faci însă când Adevărul îți explodează în fața ca o oglindă spartă?!? Cum gestionezi așchiile unei oglinzi pe care tu însuți ai sfărâmat-o?! Cum te poți apăra de cioburi(le) de oglindă?! Oglinda spartă care îți reflectă realitatea în mii de feluri. Cioburi de oglindă, schije periculoase ale unui Adevăr, multiplicat brusc în mii de ipostaze. Imaginea ta, de care erai atât de sigur, de mulțumit și de încrezător, iat-o împrăștiată care-ncotro, de n-o mai poți nici recunoaște. Nici n-o mai poți pune la loc, nu mai merge reconstituită. Cioburi de oglindă: tu ai vrut. Tu ai căutat asta. Cioburi periculoase tăioase, fascinante.” (Maia Morgenstern)